Almost there...Det var längesen jag uppdaterande min tavla. Men nu har jag nästan kommit ända fram:) Jag ska nu jobba med skuggor och kontraster tills jag blir helt nöjd. Efter det, rinnande rosa färg. Spännande! Hoppas på att bli klar nästa vecka. Annars snarast efter det :D!

 

Oljemålning på duk 1x1 m

 

 

 

 

 


Me myself & ISjälvporträtt


2010

 

 

 

 

 


KONTAKTER

 

Tills min stora tavla är klar så ska ni nu få se lite av min serie av kontakter som har gjorts genom åren:)

 

Det hela började då jag läste konst på Löftadalens folkhögskola. Vi fick som uppgift att måla av ett stilleben. Efter att ha fått inspiration från Lasse Åberg, ryckte jag åt mig ett strykjärn samt två kontakter som skulle kunna tänkas höra ihop. Resultatet blev den här tavlan i oljefärg.

 

 

Tankarna virvlade iväg och när två kontakter möts på riktigt kan det gå hett till. Strykjärnet börjar att ryka...

 

Litografi mall till tryck vi gjorde på skolan.

 

Konsten att få napp...

 

Eftersom jag var lite nätraggargalen som ung så dröjde det inte länge förrän de vanliga kontakerna förvandlades till usb kontaker. Dessa är fast i "nätet" och kan inte komma varandra nära. Nätragga helt enkelt.

 

Bilden vidareutvecklades till en oljemålning den med.

 

Då jag gick och läste Grafisk design på Hellidens folkhögskola gjorde alla i klassen varsitt vykort. Vad väljer jag?

Jo en liten ihopsatt kontakt bild. Konsten at få napp igen:)

 

Här har jag vidareutvecklat kontakterna ytterligare, och nu till bin. Det får tolkas hur ni vill, men bifruktning blir det!

 

Ett steg närmare...;)

 

Flera steg närmare...

 

Här laddar bi-kontaerna batterierna i kupan...

 

Resultatet blev så här i olja på duk. Här satte jag ett riktigt kontaktuttag samt att ett av bina är gjord av en riktig kontakt. Vingarna är även de utstående.

 

En bild utvecklas till en annan. Ideérna och tankarna leder mig vidare till nya projekt.

Alltid kul att se tillbaka på utvecklingen:)

 

 

 

 

 

 


Snart...


Ikväll har jag äntligen haft tid att måla på min tavla. Det har vart lite mycket det senaste, och även om måla är det jag vill göra mest, så får det tyvärr komma lite i andra hand:/
Men, som sagt, ikväll målade jag klart nästan alla muggar och nästan hela den sovande ankan som håller ihop det hela.. :) Nu är det inte mycket kvar. Håret. Kropparna till de andra två töserna kvarstår. Sen kommer man att få se helheten. Spännande :)


 

 

 
RSS 2.0